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Registros recuperados : 153 | |
7. | | SANTOS, R. C. dos; FREIRE, R. M. M.; LIMA, L. M. de (ed.). O agronegócio do amendoim no Brasil. 2. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 585 p. il. color. Autores: Alessandra Pereira Fávero, Ana Cristina Miranda Brasileiro, Ana Heloneida de Araújo Morais, Ana Maria Rauen de Olvieira Miguel, Bill Jorge Costa, David John Bertioli, Denizart Bolonhezi, Francisco José Alves Fernandes Távora,... Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Solos; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais... Mostrar Todas |
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8. | | LUCENA, V. S.; SANTOS, R. C. dos; LIMA, L. M. de; MELO FILHO, P. de A. Análise in silico de genes inibidores de tripsina em nove diferentes espécies herbáceas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 18 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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10. | | FREIRE, R. M. M.; SANTOS, R. C. dos; SILVA, A. C.; LIMA, L. M. de. Propriedades nutricionais e processamento. In: SANTOS, R. C. dos; FREIRE, R. M. M.; SUASSUNA, T. de M. F. (Ed.). Amendoim: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica: Campina Grande: Embrapa Algodão, 2009. p. 179-200 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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18. | | BATISTA, V. G. L.; PINHEIRO, M. P. N.; SANTOS, R. C. dos; LIMA, L. M. de. Estudo da expressão de genes relacionados ao botão floral do algodoeiro por meio RT-PCR semiquantitativa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 35 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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20. | | ALVES, G. M. R.; PEREIRA, J. W. L.; LIMA, L. M. de; MELO FILHO, P. A.; SANTOS, R. C. dos. Componentes bioquímicos em linhagens intra-específicas de amendoim submetidas a estresse hídrico. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 360 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 153 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
19/07/2019 |
Data da última atualização: |
11/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LEBLANC, K. L.; KAWAMOTO, M. S.; MAI LE, P.; GRINBERG, P.; NADEAU, K.; YANG, L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. |
Afiliação: |
Kelly L. LeBlanc, National Research Council Canada; Mayumi S. Kawamoto, USP; Phuong-Mai Le, National Research Council Canada; Patricia Grinberg, National Research Council Canada; Kenny Nadeau, National Research Council Canada; Lu Yang, National Research Council Canada; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Zoltán Mester, National Research Council Canada. |
Título: |
Quantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Analytical Methods, v. 12, p.1316-1326, 2019. |
ISSN: |
1936-976X |
DOI: |
10.1007/s12161-019-01442-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
VITA-1 and VITB-1 multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from the National Research Council Canada were analyzed for their total selenium and selenomethionine contents. Following a methanesulfonic acid reflux to extract selenomethionine from the selenized yeast in the multivitamins, analysis by high-performance liquid chromatographyinductively coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry resulted in concentrations of 7.4 ± 3.0 μg SeMet g?1 and 16.4 ± 6.5 μg SeMet g−1 in VITA-1 and VITB-1, respectively. Twelve commercially available multivitamins and selenium supplements were analyzed following the same protocol. Seven of these were noted to contain 85?115%of the selenium stated on the label; the others ranged from 5 to 147% of the claimed amount. Only one multivitamin contained selenomethionine at a concentration above the detection limit, but the amount found in the selenium supplements matched the label claims within a reasonable level of uncertainty. For comparison, two certified reference materials?wheat gluten and egg powder, both certified for total selenium only?were also examined and it was determined that selenomethionine accounted for 58% and 25% of the selenium in these food products, respectively. |
Palavras-Chave: |
Certified reference material; Inductively coupled plasma mass spectrometry; Nutritional supplement; Suplementos multivitamínicos. |
Thesagro: |
Selênio. |
Thesaurus NAL: |
Multivitamin supplements; Selenium; Selenomethionine. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 02333naa a2200325 a 4500 001 2110755 005 2019-12-11 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1936-976X 024 7 $a10.1007/s12161-019-01442-6$2DOI 100 1 $aLEBLANC, K. L. 245 $aQuantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aVITA-1 and VITB-1 multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from the National Research Council Canada were analyzed for their total selenium and selenomethionine contents. Following a methanesulfonic acid reflux to extract selenomethionine from the selenized yeast in the multivitamins, analysis by high-performance liquid chromatographyinductively coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry resulted in concentrations of 7.4 ± 3.0 μg SeMet g?1 and 16.4 ± 6.5 μg SeMet g−1 in VITA-1 and VITB-1, respectively. Twelve commercially available multivitamins and selenium supplements were analyzed following the same protocol. Seven of these were noted to contain 85?115%of the selenium stated on the label; the others ranged from 5 to 147% of the claimed amount. Only one multivitamin contained selenomethionine at a concentration above the detection limit, but the amount found in the selenium supplements matched the label claims within a reasonable level of uncertainty. For comparison, two certified reference materials?wheat gluten and egg powder, both certified for total selenium only?were also examined and it was determined that selenomethionine accounted for 58% and 25% of the selenium in these food products, respectively. 650 $aMultivitamin supplements 650 $aSelenium 650 $aSelenomethionine 650 $aSelênio 653 $aCertified reference material 653 $aInductively coupled plasma mass spectrometry 653 $aNutritional supplement 653 $aSuplementos multivitamínicos 700 1 $aKAWAMOTO, M. S. 700 1 $aMAI LE, P. 700 1 $aGRINBERG, P. 700 1 $aNADEAU, K. 700 1 $aYANG, L. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aMESTER, Z. 773 $tFood Analytical Methods$gv. 12, p.1316-1326, 2019.
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Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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